Home arrow ODJECI

anketa

Da li su vam korisne informacije sa ovog sajta?
 
AKTprogresRzavodpzavodKURS je FONDzasoc

FOTOGALERIJA

Nema objavljenih stavki

  ::  Intersektorska saradnja u pružanju usluga socijalne zaštite u Pančevu   ::  II KONFERENCIJA MREŽE ISP   ::  OBAVEŠTENJE   ::  PRIHVAĆENE prijave na konkurs   ::  Obaveštenje o konkursu   ::  KONKURS   ::  Rezultati projekata sa konkursa MREŽE ISP   ::  Mreža protiv siromaštva - Srbija   ::  ODABRANI PROJEKTI na konkursu   ::  PRISTIGLE PRIJAVE NA KONKURS   ::  KONKURS
Ne samo koliko živeti
 Preporuči:
(1 glas)
16.03.2012.

 
PRIKAZ KNJIGE
 Preporuči:
(1 glas)
Autor Prof. dr Ranko N. Bulatović   
19.11.2011.

 
Prikaz časopisa GERONTOLOGIJA – 2010 godina
 Preporuči:
(3 glasova)
Autor SANJA JANKELIĆ   
28.11.2010.

 
Politika invalidnosti u Švedskoj
 Preporuči:
(0 glasova)
Autor DIMITRIJE GLIGORIJEVIC   
20.11.2009.

 
Mali osvrt na kratki vaspitacev put Ljuba Markova Rasovica
 Preporuči:
(1 glas)
08.06.2009.

 
Socijalna integracija dece bez roditeljskog staranja
 Preporuči:
(1 glas)
17.03.2009.

 
PRAĆENJE DRUŠTVENE UKLJUČENOSTI U SRBIJI
 Preporuči:
(2 glasova)
06.02.2009.

 
ODGOVOR NEPOZNATOM
 Preporuči:
(2 glasova)
01.12.2008.

 

 Nedavno je na veb-sajt Mreze ISP stigla prijava novog člana. U prijavi su navedene  informcije o profesionalnoj biografiji i e-mail adresa za komunkaciju. Prema kriterijumima za pristup Mreži, to bi bilo dovoljno, ukolko su informacije potpune i tačne.  

„RODJENA SAM 1978.ZAVRSILA SAM VISU POSLOVNU SKOLU U BEOGRADU.POSLEDNJE 4 GODINE SAM BANKARSKI SLUZBENIK.IMAM ZELJU DA SE PREKVALIFIKUJEM ,NARAVNO AKO JE TO IKAKO MOGUCE U SOCIJALNOG RADNIK,PRECIZNIJE RECI RAD SA ZENAMA I DECOM KOJA SU PRETR[ELA NASILJE U PORODICI.ZAINTERESOVANA SAM I ZA OSTALE OBLASTI BOLESTI NARKOMANIJE NA PRVOM MESTU.ZELELA BIH DA POSTANEM VAS CLAN,ZA POCETAK DA VOLONTIRAM I PROBAM DA SE PREKVALIFIKUJEM,TJ.ZAVRSIM ODGOVARAJUCU SKOLU.CEKACU VAS ODGOVOR. UNAPRED ZAHVALNA“ 

S obzirom da je  verifikacija prijave sastavni deo procedure prijema novih članova, iskoristili smo mogućnost da zatražimo nešto više informacija o profesionalnima aspiracijama i pružimo priliku za preispitivanje motivacije, s obzirom da je prijava nagoveštavala i nerealna očekivanja od Mreže ISP. Na prijavljenu e-mail adresu Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.  prosledili smo pismo: 

Postovana koleginice,

Drago nam je da Vam je Mreza ISP privukla paznju i da zelite da nam se pridruzite. Posebno nas raduje da ste prepoznali da od nas mozete ocekivati informacije i podrsku za svoje profesionalne planove. To i jeste nasa misija: da omogucimo razmenu informacija i podrzimo afirmaciju istrazivaca i rezultata njihove istrazivacko-analiticke prakse. Od clanova se, dakle, ocekuje aktivno ucesce u komunkaciji i objavljivanje rezultata istrazivanja u kojima ucestvuju.

Vasa zelja da se prekvalifikujete u socijalnog radnika je ostvarljiva kroz obrazovne institucije koje to omogucavaju. Za sada, diploma socijalnog radnika se dobija samo na Fakultetu politickih nauka, smer za socijalnu politiku i socijalni rad. Uslovi za upis se objavljuju na njihovom veb-sajtu.

Poslednjih godina je u ekspanziji neformalno obrazovanje i sticanje znanja i vestina na seminarima koje, uglavnom,  organizuju nevladine organizacije. Na njima se edukuju volonteri ili profesionalci koji zele da steknu znanja iz neke nove oblasti. Bilo je vise seminara uparvo iz oblasti koje Vas znimaju.

Mreza ISP ne organizuje takve seminare i ne okuplja volontere tog profila. Nasa ciljna grupa su osobe koje imaju afinitete za istrazivanje socijalnih prilika i cija iskustva i rezultati analiticko-istrazivacke prakse doprinose sirenju sazanja o odredjenim pojavama (nasilje nad zenama, naprimer ili samozaposljavanje kao nacin resavanja nezaposlenosti i sl.).  Na taj nacin zelimo da doprinesemo afirmaciji istrazivaca ali i sirenju saznanja o aktuelnom socijalnim problemima I  mogucnostima za njihovo prevladavanje. 

Ukoliko mislite da mozete na taj nacin biti aktivan ucesnik u Mrezi ISP, posaljite nam CV i profesionalnu biografiju (projekti i objavljeni radovi) kako bi ostali clanovi mreze i posetioci sajta mogli da uspostave sa Vama komunikaciju prema poljima profesionalnog interesovanja.

Ukoliko od nas ocekujete samo podrsku za ostvarenje Vase zelje za prekvalifikacijom, mozemo biti u vezi i prosledicemo Vam sve informacije koje Vam mogu biti od koristi. 

Srdacan pozdrav,

Gradimir Zajic, koordinator Mreze ISP 

 

Ovo pismo, nažalost, ne stiže do podnosioca prijave. Četiri pokušaja slanja su bila bezuspešna. Server uporno vraća poštu sa porukom da ne može biti isporučena. Ukoliko se u prijavi e-mail adrese potkrala greška, nadamo se da će na ovaj način  odgovor stići do posiljaoca. 

Odgovor je namenjen i dokonom  anonimusu  koji prikriva identitet i motive. Ideja o mreži istraživača bazira se, upravo, na suprotnim motivima i principima. Mreža istraživača socijalnih prilika je virtuelna zajednica  pojedinca koji se  prepoznaju po svojim profesionalnim rezultatima i stavovovima o relevantnim socijalnim pitanjima.  (G.Zajić)